keskiviikko 10. toukokuuta 2017

hetkiä

Kevät on vähän hassutellut meidän kanssamme. Välillä on ollut ihanan lämmin ja on voinut ainakin kuvitella, että kesä on ihan kohta täällä. Kuitenkin nyt on pitänyt laittaa villapaitaa vielä päälle ja hanskaa käteen, jotta ulkona on tarjennut olla. Säästä on turha valittaa, sillä mielestäni meidän kaikkien tulisi keskittyä sellaisiin asioihin, joihin voimme itse jotenkin vaikuttaa. Sää ei kuulu niihin asioihin. :) Tässä mm. kuvaa viime viikolta Tampereelta meidän parvekkeelta nähtynä:
Olen lukenut ihanan kirjan, josta ajattelin teillekin nyt mainita. Jos kaipaat jotain lämmintä tunnelmaa tuovaa lukemista kylmiin keväthetkiin, niin tässä mitä mainioin kirja siihen.

"Hygge -hyvän elämän kirjaa" esitellään näillä sanoin:


Tanska mainitaan usein maailman onnellisimpana maana. Onnellisuuden selittää yksi asia: hygge.
”Hyggeä on selitetty läheisyyden luomisen taiteeksi, sielun viihtyisyydeksi, rauhoittavista asioista nauttimiseksi ja kaikeksi näiden väliltä. Oma suosikkini on kupillinen kaakaota kynttilänvalossa...”


Meik Wiking on paras mahdollinen opas kertomaan kaikille hyggeilyn saloista. Meik on kööpenhamilaisen Happiness Research Instituten johtaja, ja hän on tutkinut vuosikausia tanskalaista elämäntapaa. Tämä Meikin kaunis, innoittava kirja avaa tien hyggeilyn maailmaan. Aiheina ovat muun muassa oikean valaistuksen valitseminen, päivälliskutsujen suunnittelu, hygge-hätäpakkauksen luominen ja jopa pukeutuminen.


Kirja herätti mieleeni yhden kirkkaan ajatuksen - pitäisi vaan enemmän ja enemmän ymmärtää pysähtyä nauttimaan pienistäkin arjen asioista. Katsoa elämän kauneutta ja antaa itselleen aikaa vain olla. Hygge ei ole mitään suurta ja ihmeellistä. Siihen ei tarvita mitään erityistä. Joskus voi olla todella hyggeä kokkailla rakkaiden kanssa ruokaa ja vaikka lopputulos olisi kamala, hygge-fiilis on koettu siinä kokkailuvaiheessa. Käpertyä sohvalle, laittaa viltti päälle ja katsoa sadannetta kertaa oma lempparielokuva. Aamulla tokkuraisena ja väsyneenä huomatakin kuinka kauniisti aamun valo osuu olohuoneen pöydällä olevaan kukkakimppuun.

Tässä pieni hygge-vinkki ihan vaan tälle päivälle:
Kun olet menossa töistä kotiin, kipaise kaupan kautta hakemaan muutama kynttilä ja vaikka jotain uutta tee- tai kahvilaatua, jotain ekstrahyvää. Kotona arkiaskareiden jälkeen, laita kynttilät palamaan, pukeudu mukaviin vaatteisiin ja keitä itsellesi lempimukiisi kupillinen uutta teetä tai kahvia. Istahda tuoliin tai sohvalle. Älä laita tv:tä päälle, älä näprää puhelinta tai tablettia. Hengitä hetki. Katsele miltä kotona näyttää. Tutki elävän tulen liikehdintää kynttilöissä. Anna ajan kulua, hengitä. Hymyile. Hyggeile. :)


Voikaa hyvin.


Terv.
Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti