maanantai 31. heinäkuuta 2017

kesäloman tilinpäätös

Tänään päättyy lyhyt, mutta ytimekäs kesälomani. On siis aika tehdä tilinpäätös ja asettaa ajatukset huomiseen aamuherätykseen ja töihin lähtöön.

Tässä kohtaa voisi saada kunnon itkupotkuraivarit, kun "en taho", mutta loma loppuu aina joskus ja on arjessakin omat hyvät puolensa. Ainakin oma nukkumis- syömis- lepäämis- jumppaamis- harrastamis -minäni kiittää, kun arki alkaa jälleen pyörimään omalla painollaan. Lomalla kun tuo kaikki tuppaa menemään ihan miten sattuu jokaiselta osaltaan.

Tällä kesälomalla minä...


...olen viettänyt aikaa kahdella eri kesämökillä, Ähtärissä ja Kangasalla. Olen nauttinut järvi- ja jokivedestä, kuumasta saunasta, kukista, luonnosta. Matkannut Tampereen Viikinsaareen piknikille ja kuunnellut hiljaisuutta metsässä.


...matkasin Puolaan Krakovaan. Käyskentelin vanhan kaupungin mukulakivikaduilla, kävin kauniissa ja koristeellisissa kirkoissa, kiipesin Raatihuoneen torniin, tutkin miltä maailma näyttää juutalaiskorttelissa. Maistelin kosher-ruokaa, viiniä ja istuin vanhan kaupungin aukion kahviloissa katselemassa kaupungin vilinää. Lisäksi myös syvästi järkytyin käydessäni Auschwitz1 ja Auschwitz-Birkenaun keskitysleireissä. Hyvä oli käydä, uudelleen en enää pystyisi. Käynti jätti jäljen, joka ei unohdu.


...olen nauttinut Suomen suven antimista ja pakannut pakastimen täyteen vitamiineja talven varalle. Mikä on parempaa kuin käydä itse poimimassa kantarelleja metsästä ja paistaa niistä herkullinen kastike uusien perunoiden lisukkeeksi, tai pestä torilta ostetut perunat ja porkkanat järvivedessä hyttysten ininä ja lintujen laulu seurana?

Kesä. Loma. Paljon ystäviä ja yhdessä olemista.
Arki. Työ. Se kutsuu huomenna. Mitenhän tässä orientoituisi? :D

Ihanaa viikkoa teille kaikille! <3
Terv.
-Saija

2 kommenttia:

  1. Minulla loppuu loma virallisesti ensi maanantaina, mutta jouduin tänään muutaman tunnin käväisemään työtehtävien äärellä. En ollut vielä valmis, sillä kolmen tunnin jälkeen kotiuduttuani tarvitsin päikkärit!!! Ehkä ensi viikolla kehokin on valmis aherrukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kovasti siis ensi viikkoon! Täälläkin kieltämättä tuntuu, että päiväunet voivat olla paikallaan työpäivän jälkeen. :) Mutta eiköhän tässä päästä taas arkeen ja arkirytmiin kiinni.

      Poista